Twee gesprekken
Desirée van Deurse Straatadvocaat

Twee gesprekken

Desiree van Deurse twee gesprekken.

Het minderjarige kind
Het eerste gesprek van de dag was gelijk pittig. Ik mocht een minderjarige bijstaan tijdens een hoorzitting met de Raad voor de kinderbescherming. Doelstellingen van de dag.  het kind een eigen verhaal kon vertellen  zonder daarin door wie dan ook belemmerd te worden. Ik probeerde vooral een stukje veiligheid te creëren. Ondanks dat kinderen heel volwassen over kunnen komen, zijn ze dit nog niet. Het is best een opgave voor een kind om een persoonlijk verhaal aan mensen  te vertellen die je helemaal niet kent. In dit geval  de raad van de kinderbescherming.

Stanley ter haar Straatadvocaat raad van de kinderbescherming
Desiree van Deurse twee gesprekken

Door subtiele structurering, kwamen we tot concrete afspraken. Randvoorwaarden en contactmomenten verduidelijkt. Ook is er duidelijk uitgesproken wat er van het kind word verwacht maar ook wat het kind verwacht van de raad. Voor een kind helemaal in deze complexe situatie niet zomaar even duidelijk wat de essentie is van een bepaalde situatie, maar door gestructureerd de informatie aan te bieden ontstaat er een stukje bewustzijn bij het kind en krijgt het een beter inzicht in eigen situatie.

De uitspraak aan het einde van de hoorzitting was de mooiste beloning van de dag: “Ik vond het gesprek minder eng, dan ik eerst had gedacht” Daar doe je het voor.

Zo en nu op naar het volgende.

Wijkondersteuningsteam Heerlen

Bron: Desiree van Deurse Straatadvocaat 
Redactie: Stanley ter Haar 

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
0
Geweldig Geweldig
0
Boos Boos
0

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *