Michelle van Tongerloo Straatarts Stanley ter Haar Straatadvocaat
NieuwsStraatadvocaat

Michelle van Tongerloo Straatarts

Michelle van Tongerloo Straatarts
Straatarts/ 3 casussen

Wie is Michelle

Straatarts Michelle van Tongerloo is de winnaar van de Ab Harrewijn Prijs 2023.Michelle van Tongerloo is huisarts met een praktijk in IJsselmonde (Rotterdam-Zuid). Daarnaast is ze actief in de Pauluskerk waar ze veel dak- en thuislozen, verslaafden en mensen zonder geldige verblijfspapieren tot haar patiënten rekent.

04-Jun-2023/Rotterdam

Dit is geen gekke dystopie, dit zijn gewoon 3 casussen van afgelopen dagen.

Moeder is dakloos met twee kinderen van één en zeven. Het wijkteam verwijst naar Centraal Onthaal. Centraal Onthaal noemt haar zelfredzaam dus ze komt niet in aanmerking voor opvang.
Eindstand: Moeder blijft dakloos.

Een meisje heeft ernstige trauma’s en daardoor ontspoort de situatie thuis. Veilig Thuis zegt dat het wijkteam opvang voor het meisje moet regelen. Het wijkteam zegt dat Veilig Thuis opvang moet regelen. De GGZ instelling wil haar niet onder behandeling nemen omdat de thuissituatie eerst verbeterd moet zijn.
Eindstand: Het wijkteam heeft het intern overlegd en vindt dat het gezin zelf eerst veilige opvang moet regelen voor het meisje, maar dat dit niet lukt is natuurlijk oorzaak van het probleem.

Alleenstaand, jonge moeder

Een alleenstaand, jonge moeder heeft een kind met gedragsproblemen. Zij wordt door de gemeente gedwongen hulp aan te nemen voor haar kind die zij niet passend vindt, maar doet ze dat niet, dan stopt alle hulp. Door alle problemen raakt zij dakloos. Ze krijgt urgentie, maar de woning die aangewezen krijg is 20 kilometer van de gedwongen opvang van haar kind vandaan. Zij heeft veel problemen met haar kind te structuren, geen geld en geen auto: ze weet niet hoe ze bij die opvang moet komen. Maar als ze de woning niet accepteert, verliest ze de urgentie.
Eindstand: ze zal waarschijnlijk niet naar de opvang kunnen gaan, maar dat zal worden gezien als niet meewerken en alle hulp zal stoppen.

Om al deze gezinnen staan met gemak 5 tot 15 partijen die niet meer elkaar praten en beslissingen nemen met het mes op de keel van mijn patiënten.

Michelle van Tongerloo Straatarts Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden

Michelle van Tongerloo Straatarts Samenwerken?

Vandaag sprak ik wederom een wanhopige moeder die dreigt dakloos te worden met twee jonge kinderen. Ze zit in een vechtscheiding en daardoor loopt veel fout. Ze heeft veel verschillende problemen met verschillende instanties en zij verzuipt. Daardoor dreigt ze nu haar werk te verliezen. Ik bel haar wijkteam.

,,Wij gaan niet over urgentie”
,,Wij kunnen haar financiële problemen niet verhelpen”
,,Wij gaan niet over de juridische zaken”

Dat klopt vast volgens jouw boekje, maar iemand moet hier regie voeren in deze waanzinjungle waar een totaal overspannen moeder in is beland.

Maar regie voeren valt niet in het boekje van het wijkteam, blijkbaar.

Ps: Al, werkelijk waar, al deze problemen zijn gecentreerd rondom een totaal falen in woonbeleid.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Michelle van Tongerloo

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
1
Geweldig Geweldig
0
Boos Boos
0

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *