Rammelen aan deuren. Desireé van Deurse Straatadvocaat Heerlen
Desirée van Deurse StraatadvocaatStraatadvocaat

Rammelen aan deuren.

Rammelen aan deuren.
Desireé van Deurse/ Straatadvocaat

23 Feb 2023/ Heerlen

Hallo allemaal,

Ik ben Desiree van Deurse en ik wil jullie graag iets vertellen over mijn persoonlijke en professionele reis die begon in 2018. In dit blogbericht zal ik delen hoe ik van een boze bezorgde mama met wat stevige vragen een succesvolle en gepassioneerde belangenbehartiger en beleidsverbeteraar ben geworden. Ik zal ook ingaan op de uitdagingen, de leermomenten en de successen die ik onderweg heb behaald.

In 2018 stond mijn leven op zijn kop. Ik had twee kleine jongens die allebei te maken hadden met ernstige problemen in het onderwijs en de zorg. Ik voelde me machteloos, gefrustreerd en onbegrepen door de instanties die verantwoordelijk waren voor hun welzijn. Ik besloot dat ik niet langer genoegen zou nemen met de antwoorden die ik kreeg, of het gebrek daaraan. Ik besloot dat ik mijn stem zou laten horen en dat ik me zou inzetten voor de rechten van mijn kinderen en andere kinderen in vergelijkbare situaties.

Zo begon mijn avontuur als belangenbehartiger. Ik ging op zoek naar informatie, naar bondgenoten, naar mogelijkheden om verandering te bewerkstelligen. Ik leerde veel over de wetten, de regels, de procedures en de knelpunten die het onderwijs en de zorg beheersen. Ik leerde ook veel over mezelf, over mijn kracht, mijn passie, mijn talenten en mijn grenzen. Ik ontdekte dat ik een tornado was, die niet bang was om herrie te maken en te rammelen aan de juiste deuren. Ik ontdekte ook dat ik een oplossingsgerichte denker was, die niet alleen problemen wilde aankaarten, maar ook wilde meewerken aan verbeteringen.

Rammelen aan deuren.

In de afgelopen jaren heb ik veel bereikt voor mijn eigen kinderen, maar ook voor vele anderen. Ik heb meegewerkt aan verschillende projecten, initiatieven en campagnes om het onderwijs en de zorg inclusiever, toegankelijker en kwalitatiever te maken. Ik heb samengewerkt met andere ouders, professionals, organisaties en beleidsmakers om samen te zoeken naar oplossingen die werken voor iedereen. Ik heb ook veel geleerd van de mensen die ik heb ontmoet, die me hebben geïnspireerd, gesteund en uitgedaagd.

Ik ben trots op wat ik heb gedaan en wat ik nog steeds doe. Bakkeleien is mijn vak geworden, en oplossingen vinden en beleid verbeteren mijn doel. Ik hou van wat ik doe en ik doe het met hart en ziel. Ik ben ook dankbaar voor wat ik heb gevonden: mezelf.

Ik ben nog lang niet klaar met mijn reis. Er zijn nog steeds veel uitdagingen, veel muren en grachten die geslecht moeten worden. Maar ik zie dat niet als een belemmering, maar als een motivatie. Ik hou van uitdagingen, want die maken me sterker, wijzer en creatiever.

Ik nodig jullie uit om met me mee te gaan op mijn reis. Om te lezen over mijn ervaringen, mijn ideeën, mijn tips en trucs. Om te reageren, te discussiëren, te delen en te leren. Om samen te werken aan een betere wereld voor onze kinderen en onszelf.

Dit is het eerste blogbericht van een reeks die ik zal schrijven over mijn avontuur als belangenbehartiger en beleidsverbeteraar. In het volgende bericht zal ik meer vertellen over hoe ik begonnen ben met bakkeleien en wat ik daarvoor nodig had. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en dat jullie er iets aan hebben.

Tot de volgende keer!

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar © 2023 

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
1
Geweldig Geweldig
0
Boos Boos
0

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *