straatadvocaat-terschelling-stanley-ter-haar-desiree-van-deurse
Desirée van Deurse StraatadvocaatNieuwsStanley ter Haar StraatadvocaatStraatadvocaat

De straatadvocaat op Terschelling

De Straatadvocaat op Terschelling
Desireé van Deurse / Stanley ter Haar Straatadvocaat
18 April 2023 / Terschelling

Als Straatadvocaat kom ik wel eens in een situatie terecht waarin ik precies tussen alle partijen in kom te staan. Woningbouw, gemeente, veilig thuis, politie, maar vooral mijn cliënten. Dit is zo’n geval. Mijn cliënten zijn de baasjes van zo’n 50 katten. Door ziekte en het noodlot lukte het de baasjes niet meer de juiste omgeving voor zichzelf en de dieren te creëren. Het gevolg: overlast. De woningbouw is er klaar mee, de gemeente vindt dat er echt iets moet veranderen, de politie staat op het punt van ingrijpen en mijn cliënten zien door de bomen het bos niet meer. Waardeloos.

Een oplossing voor mens en dier

De baasjes willen geen afstand doen van de dieren, hoewel de gemeente kosten noch moeite bespaart om de dieren humaan op te vangen. Er is zo veel wantrouwen en tegenzin bij mijn cliënten dat het ze bijna niet lukt om de zo belangrijke medewerking te verlenen. Ik heb urenlang gesprekken gevoerd in de hoop de baasjes te doen inzien dat het zo niet langer kan. Dat er een tussenoplossing moet komen. Het is erop of eronder, nu of nooit. Maar als ik mezelf verplaats, hoe kan je afstand doen van het geen waar je het meeste van houd. Doffe ellende..

Als buitenstaander is het vaak makkelijk oordelen, maar voor deze baasjes zijn de dieren hun leven. Ik vind het een goede oplossing en ik ben blij dat de gemeente zich inzet voor deze familie en de dieren. Maar dat ben ik. Zij, mijn cliënten, vinden dat niet. Zij voelen de pijn en weten dat hun hele leven straks gaat veranderen. Het voelt alsof ze geen keuze hebben en eigenlijk is dit ook zo.

Een menselijke aanpak

Waar ik blij mee ben is dat ik de partijen heb weten te overtuigen dat een menselijke aanpak voor deze familie terecht is en dat deze problemen zijn ontstaan uit goede bedoelingen. Misschien sprokkel ik er zo wat tijd voor mijn cliënten bij, maar de conclusie gaat hetzelfde blijven. De dieren moeten weg. Verschrikkelijk eigenlijk vooral voor de dieren de baasjes maar ik vind het ook kloten.

Ik ben enorm blij met de steun van Desiree, ze is geknipt voor dit werk houd me scherp en vecht voor de rechten van mensen en dier. Deze strijd is nog niet gestreden, ik geloof in de betreffende familie en mijn team.

Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden. 50 katjes, 14 dagen. Maar we zitten er boven op. Het is een proces, maar ook rauw. Ik ben trots op deze toppers. Zijn er misschien mensen die een katje zouden willen, hier tijd, plek en het hart voor hebben. Dan hoor ik het graag. De verhuisdag word een pittig, maar we kunnen dit. Complimenten aan de gemeente Terschelling

14 dagen de tijd om een oplossing te vinden

50 katten, 2 honden, 3 hanen, 10 kippen en een duif, 14 dagen om alles uit het huis te krijgen. De zaak zou opgegeven zijn, het zou allemaal geen zin hebben, onmogelijk. Stanley ze hebben kansen genoeg gehad, dit gaat niet veranderen. En weetje ze hebben gelijk. Het is ook onmogelijk, het heeft ook geen zin en inderdaad deze situatie heeft lang genoeg geduurd. Het stop daarom nu, vanavond hier, vandaag niet uit dwang, maar uit liefde voor de dieren. Bij aankomst heb ik in de auto geslapen, Ik dacht een nachtje kan wel. Voor Straatadvocaat was ik straatsoldaat zeg ik vaak lachend. Ik ben nog steeds op het eiland en ga ook niet weg voor het geregeld is. Dit doen we samen met de gemeente Terschelling, de woningbouw en de politie. Maar bovenal de cliënten samen met de gemeenschap op Terschelling.

Veertien dagen om alle dieren uit huis te krijgen, maar het is volbracht. We zijn allemaal de hele nacht druk geweest, om alle dieren zo liefdevol en vredig mogelijk voor te bereiden op de reis. Mijn hart is gebroken. Wat een verschrikkelijk situatie voor iedereen. Maar de dieren zijn veilig nu. De baasjes hebben net op tijd de juiste keuze gemaakt. Dankzij de inzet van dierenasiel de Wissel kon er direct geschakeld worden. Toch zoveel verdriet. De huilende katjes huilende baasje en een mega verdrietige Straatadvocaat. Ik ga mij hard maken voor deze diertjes, hard maken voor hun baasje. En jullie heel erg bedankt voor de steun.

De Straatadvocaat op Terschelling

Er zijn soms mensen die zich afvragen wat een Straatadvocaat is of doet. Op deze website vind je meer informatie over de Straatadvocaat Het ambulancepersoneel en ik gaan proberen een hap door onze keel te krijgen. Baasjes heel veel succes jullie mogen altijd bellen hé. Hou vol.

Straatadvocaat Nederland
Telefoon: 06-10053538
E-mail: info@destraatadvocaat.nl

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar 

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
2
Geweldig Geweldig
6
Boos Boos
2

2 Reacties

  1. Heb ongeveer dezelfde situatie ,heb er ook te veel .poezen geen geen probleem ,heb een overschot aan katers 13 stuks ,soms ontsnapt er een,dan heb je gedonder in de glazen, ff terug had ik er 70 stuks ,al wat minder nu ,heb ze gratis uitgedeeld,wel jammer waren zulke mooikes ,maar als hobby zijn er te veel,
    Op marktplaats gezet s heel wel maar moet er nog wat kwijt zeker de katers,
    Bij die persoon was er haast bij. Bij mijn niet zo ,gaat allemaal nog zijn gangetje
    Wie weet gaat er wat veranderen wie helpt,,,,!!,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *