De-Kunstweken-Museumwinkel-Duco
Nieuws

De Kunstweken Museumwinkel Duco

De Kunstweken Museumwinkel Duco
Stanley ter Haar
20 April 2023 / Leeuwarden

Onze lieve Duco is een ware kunstenaar en heeft zelf een online museum. Goed bezig topper. Neem snel een kijkje in het Museum van Duco. Je kunt daar het kunstwerk bewonderen dat deze artiest tijdens de Kunstweken op school gemaakt heeft en er zelfs een aandenken van kopen.

Kunstwerk van Duco

De museumwinkel van Duco

Duco: “Superleuk dat je mijn Kunstweken kunstwerk komt bekijken. Ik heb tijdens dit project veel geleerd over de beroemde kunstenaar Joan Miró en dat zie je meteen!  Mocht je straks je eigen “Duco” voor thuis willen hebben, dan kan dat. In mijn Museumwinkel kun je je keuze maken uit allerlei leuke spullen met mijn werkstuk erop.  Als je iets koopt, kun je ook na het project nog van mijn kunst genieten. Daarbij help je De Kunstweken gratis te houden voor alle scholen én steun je ook nog eens het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit kunstwerk heb ik helemaal zelf gemaakt tijdens De Kunstweken op IKC De Korendrager.

Wil je je eigen exemplaar? Dat kan! Bezoek dan mijn museumwinkel.

Veel kijkplezier!

Met de hartelijke groeten van,

Duco, Groep 5

Over De Kunstweken

De Kunstweken is een innovatief multimediaal lesproject dat jonge kinderen in hun eigen werk wil stimuleren door hen nader kennis te laten maken met een grootmeester in de teken- of schilderkunst.

Beeldende vorming is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Woorden en cijfers zijn simpelweg niet genoeg om uit te drukken wie we zijn. Juist met kunst leren kinderen zelf een oordeel te vormen en dingen te zeggen die anders onbesproken blijven.

De Kunstweken is een vernieuwend educatief concept dat hier schoolbreed invulling aan geeft. Door hen kennis te laten maken met bijzondere kunstenaars als Van Gogh, Picasso of Mondriaan worden leerlingen van basisonderwijs in hun eigen werk geïnspireerd.

Op de website van De kunstweken vind je alle informatie over de kunstweken.

Het doel van De Kunstweken

Einddoel van De Kunstweken is alle kinderen op eigen niveau een echt kunstwerk te laten maken. Eén werk dat hen zelf verrast, voldoening geeft en trots oproept. En daarvoor gaat alles uit de kast.

Een eigen museum..

Echt uniek aan dit project is dat alle kunstenaars allemaal ook een persoonlijk museum op internet krijgen zodat de hele wereld hun creatie kan zien! Met een paar muisklikken nodigen de kinderen (en hun ouders) zelf de gasten uit voor deze beveiligde digitale galerie.

Voor de echte liefhebbers ontbreekt uiteraard de museumwinkel niet. Hier is de eigen kinderkunst vereeuwigd op allerlei leuke aandenkens te bestellen, zoals een mok, placemats, stickers en wenskaarten.

Alle kinderen die hun museum geopend hebben, ontvangen gratis een reproductie van hun werkstuk gedrukt op een wenskaart!

Uw aankoop

Met uw aankoop in de museumshop wordt het gehele Kunstweken-project voor alle deelnemende scholen gefinancierd. Ook ondersteunt u hiermee direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Website: De Kunstweken
Website: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar 

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
0
Geweldig Geweldig
1
Boos Boos
0

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *