Autopech Desiree van Deurse Straatadvocaat Heerlen
Desirée van Deurse StraatadvocaatStraatadvocaat

Autopech

Desiree van Deurse Autopech

22 Februari 2023/ Almere

Een cliënt van mij kocht via marktplaats op goed vertrouwen een auto. De auto was in prima staat. Geen, echter diende wel de koppelingsmechanisme vervangen te worden. Om dat cliënt eerder bij de aanschaf van een auto pech had gehad, vroeg hij meerdere malen of er echt geen andere gebreken aan het voertuig bekend waren. Daarop was het antwoord NEE. De auto verkeerd in prima staat en zou nog voor jarenlang plezier kunnen zorgen. Cliënt betaalde contant, verzekerde en schreef de auto over en vervolgde zijn weg naar huis. Onderweg werd de cliënt duidelijk dat de kachel van het voertuig niet werkte. Dit was erg vervelend gezien het ook koud was. Cliënt melde dit direct bij oude eigenaar. De eigenaar vertelde cliënt dat het probleem bekend was, maar te maken had met een knop achter het dashboard. Ik adviseerde cliënt zo snel mogelijk een garage op te zoeken met het BOVAG keurmerk. Deze garage stelde vast dat inderdaad de kachel niet werkte, en dat de oorzaak verder onderzocht moest worden. Dit gebeurde ook.  Uit onderzoek bleek dat de toevoerklep van de auto verwarming kapot is. Om er zeker van te zijn heeft cliënt een second opinion laten uitvoeren. Ook uit dit onderzoek bleek dat de verwarmingsklep defect was. Ook zag de monteur dat dit probleem wel bekend moest zijn, omdat er duidelijk reparatie sporen op het onderdeel te vinden waren.

Wanneer je er niet meer uitkomt wat dan ??

Cliënt melde de diagnose van de auto direct bij de eigenaar en legde uit dat dit een verkoop is onder valse voorwendselen en dat de reparatie behoorlijk wat geld kost. Het antwoord van de eigenaar was nogal merkwaardig. Weet je niet hoe marktplaats werkt?  En heb ik jou garantie gegeven? De uitspraken van de oude eigenaar van het voertuig zijn op zichzelf al opmerkelijk. Duidelijk is dat er geen sprake is van een constructieve manier, betreffende het vinden van een oplossing.

Autopech, was eigenlijk aankoop pech
Actie Straatadvocaat 

Ik besloot samen voor cliënt een schrijven op te stellen, waarin wij de verkoper in gebreken stellen maar ook aansprakelijk voor de bijkomende kosten die er nu zijn gemaakt, maar ook nog kunnen gaan komen.

Wat ik ook vaak doe, is op zoeken naar zaken met een soort gelijk achtergrond verhaal. Dit noemen ze jurisprudentie. En daar vond ik wat interessants. 

Kijk maar even mee
Gebruik link voor PDF 

De conclusie uit deze jurisprudentie is de vernietiging van de koopovereenkomst, dit op gronden van dwaling Bijvoorbeeld valse voorwendselen en/of verborgen gebreken. De verkoper werd dan ook veroordeeld tot het terugbetalen van de aankoopsom plus een boete rente. Ook draaide de verkopen op voor de juridische kosten.

Desiree van Deurse Autopech
Heb jij ook een geschil en ondersteuning nodig bij het formuleren van jou klacht en/of het ingebreken/aansprakelijk stellen van een persoon, of organisatie/bedrijf. Dan kan ik je hierbij helpen.
Stuur een mail naar Desireevandeurse@destraatadvocaat.nl of bel het centrale nummer 0610053538

Bron: Desiree van Deurse 
Redactie: Stanley ter Haar

Plaats hier je reactie

Vind ik leuk Like
4
Geweldig Geweldig
4
Boos Boos
0

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *