Stanley ter Haar zwartepiet of niet Hindeloopen
Blog

Stanley ter Haar zwartepiet

Stanley ter Haar zwartepiet of niet December staat weer voor de deur en we weten wat dit betekent, het super gezellige geweldige kinderfeest (Sinterklaas) Ik heb er nu alweer zin in. De traditie  sinterklaas heeft in inmiddels plaats gemaakt voor een nieuwe traditie. Elkaar tot de grond toe af te branden. Zoals mensen inmiddels weten heb ik regelmatig en met veel plezier zwarte Piet gespeelt, en met net zoveel plezier sinterklaas. Ik ben mij altijd bewust geweest van de culturele scherpe randjes van het sinterklaasfeest. Ik bedoel die liedjes de symboliek, maar ook de tijdgeest binden er geen doekjes om.  Maar in de jaren 90 was dit allemaal geen probleem, dus maakte ik er ook geen probleem van. Ik kon, KON genieten van de gemeenschapszin en blije kinderen. Vervelende opmerkingen, of verbaasde blikken negeerde ik volledig.

Stanley ter Haar zwartepiet of niet Hindeloopen

Stanley ter Haar zwartepiet of niet Hindeloopen

Ik maak mijn eigenkeuzes en hier stopt het.

Geen haar op mijn hoofd

Hoewel het bijna december is, is er geen haar op mijn hoofd die er aan denk om dit jaar zwarte Piet of sinterklaas te spelen. Waarom niet het feest is voor mij persoonlijk verpest.  Door wie en waarom is irrelevant in deze, want wat wijzen we graag naar elkaar. Wel relevant in deze discussie is de vraag hoe gaan wij Nederlanders met elkaar om wanner wij niet allemaal de zelfde mening delen, bijvoorbeeld rondom het thema sinterklaas. Het lijkt mij inmiddels wel duidelijk dat volwassen mensen zich als een stel idioten beginnen te gedragen, wanner iets niet naar wens is. Kleur of afkomst  is hierin wederom irrelevant, (Wat wijzen we graag naar elkaar)  Als je als geadopteerd ( Donkere Nederlander) de reacties van mensen leest op sociale media, zakt je toch de moed in de schoenen. Waar zijn we in terecht gekomen. Hoe kun je zo over elkaar praten, wat is het nut daarvan, waarom de agressie en haat. Of je nu iets wil behouden (Traditie), veranderen(Tussenweg) of wil beëindigen  (Ingrijpen) Er is geen reden om zo met elkaar om te gaan. Of wel soms ?? Ook hoef je van mij niet te verwachten dat ik partij ga kiezen. Ik heb  grensoverschrijdend gedrag waargenomen en dat is mijn conclusie  Nogmaals ga normaal met elkaar om, juist wanner het moeilijk word.
Wat ik vind van het sinterklaasfeest

Stanley ter Haar zwartepiet of niet Bedankt Zwarte en witte zuurpruimen

Ik krijg heel vaak de vraag wat in nou eigenlijk vind van het sinterklaasfeest en vooral of de Piet nou zwart mag zijn of niet. Ook krijg ik vaak de vraag hoe ik als donker man überhaupt zwarte piet heb kunnen spelen. Ik ken immer de geschiedenis toch.
Hier is mijn antwoord. Ik ben wie ik ben en ik bepaal zelf wel wat ik doe, of niet. Ik maak mijn eigen keuzen, toen om mee te spelen en nu om te stoppen. Het feest sinterklaas is voor mij niet belangrijker dan
normen en warden. Ik vind het jammer dat we zo met elkaar om gaan en dit geld voor tegenstanders en voorstander. Doe gewoon  normaal en als het niet normaal kan, ga ik in ieder geval iets doen waar ik wel positieve energie uit haal.
Stanley ter Haar zwartepiet of niet Hindeloopen sinterklaas

Stanley ter Haar zwartepiet Hindeloopen

Ik wil zowel de zwarte als witte zuurpruimen bedanken, wan links of rechts om, emotionele volwassenheid is een groot goed. We zullen moeten leren om op een normale manier om te gaan en met de uitdagingen van deze tijd.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
3
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.