Stanley ter Haar terugblik 20202022 Deel 1. Straatadvocaat
Stanley ter Haar terugblik 2020/2022

Stanley ter Haar terugblik 2020/2022 Deel 1

Stanley ter Haar terugblik 2020/2022 Deel 1

Als ik zo terugkijk over 2020 was het voor mij persoonlijk een bewogen jaar. De opkomst van virus wat er voor zou zorgen dat de helft van de wereldbevolking uit zou sterven. 2020 was ook het jaar dat er voor mij zakelijk een hoop veranderde. Waar ik eerst actief was in de in de sector zorg/welzijn en het onderwijs, sloten deze instellingen en organisaties juist als eerste hun deuren.

Toen de Lockdown definitief was besefte ik eigenlijk nog niet wat er precies gebeurde en hoe veel impact dit alles zou hebben op mijn leven en dat van de mensen om mij heen. Ik was optimistisch gestemd zoals altijd en bleef proberen er toch wat van te maken. Het virus en de Lockdown en de verontrustende nieuwsberichten, zorgde voor veel onrust.  Ik ging op zoek naar de mogelijkheden en wou niet blijven hangen in alles wat opeens niet meer kon. Ook liet ik mij door niemand wat aanpraten. wel of geen vaccinatie de keuze licht bij mij zelf. Ik vertrouwde erop dat ik voor mijzelf kan nadenken en gezonde keuzes kan maken.

Stanley ter Haar terugblik 2020/2022 Deel 1

Stanley ter Haar terugblik 20202022 Deel 1b Straatadvocaat

Ondanks mijn optimisme bleef mijn omgeving, maar ook mijn leven in een rap tempo veranderen. Waar het leven altijd toch een vorm van structuur en zekerheid had, was nu de structuur ver te zoeken, laat staan dat iemand nog wist wat er ging gebeuren. Door de bomen begon ik toch het bos te zien. Dat we ooit met zijn allen in een pakket van vrijheid ontnemende maatregelen terecht zouden komen, was voor de hand liggend. Maar dat de halve wereld bevolking zich vrijwillig heeft laten opsluiten in hun eigen huis, afgesloten van eigen familie en geliefden, kwam toch eengezins wat onverwacht.

Ik heb me eigenlijk nooit specifiek bezig gehouden met de corona problematiek, noch weet ik er inhoudelijk heel veel van af. Ik laat me niet testen en neem geen vaccinatie. Toch merk ik op dat deze hele situatie rondom de corona crisis echt heel ingrijpend is voor iedereen, of je wil of niet. Voor mij is de corona crisis niet dé crisis, maar één van de vele crises die door het hele land voelbaar is’.. Armoede Crisis, schuldencrisis, handelscrisis, klimaatcrisis, woningcrisis… Ik kan het zo gek niet verzinnen of het woord crisis kun je er aan toevoegen.

Stanley ter Haar terugblik 2020/2022 Verliezen wij onze vrijheid

Stanley ter Haar terugblik 20202022 Deel StraatadvocaatOok doken er nieuw er zorgelijke Fenomenen op. Censuur bijvoorbeeld. Ook waren de rechten die wij hadden als mens even niet belangrijk zijn. Het is crisis en jullie blijven thuis. Het was ook crisis bij de belastingdienst of bij jeugdzorg. Als daar net zoveel aandacht aan werd besteed dan aan de corona crisis. Was                                                         het allemaal allang opgelost.

Het was voor de corona al een puinhoop, maar nu is het hek van de dam. De oplossing is niet zo voor de hand liggend. Het systeem is nu eenmaal zo opgebouwd en het gaat tijd kosten het te veranderen, laat staan iets helemaal nieuws ontwikkelen. Er zullen langzaam meer en meer mensen de behoefte krijgen aan een wereld die anders functioneert, maar dit betekent niet dat alles gelijk zo functioneert zoals ik of jij dit wil. We zijn dan ook naar mijn mening beland in een tijd van revolutie, op komen voor onze vrijheden en rechten. Maar ook een evolutie, wie zijn we als mens en waar willen we als mensheid naar toe.

Bedankt voor het lezen van 
Stanley ter Haar terugblik 2020/2022 Deel 1

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.