Stanley ter Haar Ria van der linden Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Gastcolumns

Stanley ter Haar Ria van der Linde

Stanley ter Haar Ria van der Linde
Graag wil ik jullie voor stellen aan onze nieuwe gastcolumnist Ria van der linde. Ria van der Linde Woont in Rockanje, maar is geboren in Oude-Tonge. Ria schreef het afgelopen jaar een prachtig boek met de titel: Een kindje er bij. In dit waar gebeurde verhaal neemt ze je mee op haar eerste reis naar Haïti. Open en spontaan vertelt zij over de wereld van de kinderadoptie, maar schrijft ook over haar veranderde perspectief rondom om adoptie.

Stanley ter Haar Ria van der linden

Op 25 april 2014 werd Ria van der Linde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mede door haar niet aflatende werkzaamheden in Haïti en door haar inzet bij verschillende jeugdverenigingen vanaf haar 16de jaar. Onder andere vanwege haar lidmaatschap van de Gemeentelijke Adviesraad en lid van de Millenniumgemeente (goede doelen gemeente) Nederland viel haar deze eer te beurt.

 

Stanley ter Haar

Ik ken Ria al tijden, maar ben haar vooral gaan volgen op sociale media. We kwamen met elkaar in contact, omdat ik Ria in een whatsapp groep had gegooid met geadopteerde Haïtianen. Dit was een slecht idee. In de Whats-Appgroep probeerde ze Ria de wind van voren te geven, maar hier stak ik een stokje voor. Adoptie is lastig, maar respect is de basis. Vanaf dat moment hebben Ria en ik fijn en liefdevol contact. Je kan Ria alles vragen over adoptie en zij zal de confrontatie niet uit de weg gaan. Maar lieve Ria, ik vind dat je geweldig werk hebt geleverd. Je bent er voor je man en kinderen, maar je bent er voor Haïti. Fouten maken we allemaal, maar het mag ook gezegd worden dat je levens hebt gered en daar ben ik je dankbaar voor.

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.