Stanley ter Haar ons eigen verhaal Straatadvocaat
Blog

Stanley ter Haar Ons eigen verhaal

Stanley ter Haar Ons eigen verhaal. Schrijven we zelf maar het boek met elkaar.
Toch ben jij en blijf jij de hoofdrol speler in je eigen script, met de naam “eigen leven”. Je hebt zeker niet overal controle over en niet iedereen krijgt gelijke kansen, maar we wijzen wel erg makkelijk naar een ander. Als ik de verantwoordelijkheid over me zelf niet meer kan dragen, dan is dit vast de schuld van iemand anders. Emmm goed daar kennen we er meer van.
Er zijn een heleboel mensen inmiddels expert geworden in het aantonen van een minimaal aandeel in een situatie, terwijl ze maximaal betrokken waren. Smoesjes noemden we dit vroeger. Volgens mij moet echt heel machteloos wanneer alles je maar overkomt en je constant controle wilt over het geen waar je dus geen controle over hebt. Maar waar je wel controle over heb niet de verantwoordelijkheid voor wil nemen. Je zelf.
Maar een aantal mensen begrijp inmiddels dit verhaal. Zij zetten zich elke dag in om wat van hun eigen leven en dat van anderen te maken. Je hoort ze niet klagen, zitten niet in de slachtofferrol, zoeken geen negatieve aandacht, maar blijven zich focussen op zichzelf en het geen waar zij wel invloed op hebben. Niemand is perfect daarom begint het ook bij ons zelf en samen kunnen we er wat moois van maken of niet. Dit zijn keuzes, welk het dan ook mogen zijn, neem je eigen verantwoordelijkheid.

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.