Jacqueline Voskuil levensverhaal
Blog

Stanley ter Haar en Jacqueline Voskuil

Stanley ter Haar Jacqueline Voskuil. Vanaf midden januari 2022 werk ik samen met Jacqueline Voskuil aan een geweldig programma met de naam Levensverhaal. Ik hoefde niet lang te zoeken voordat ik 2 mensen vond die hun eigen levensverhaal wouden laten opschrijven. Razend enthousiast begon Jacqueline met het schrijven van de 2 verhalen en dit met een prachtig resultaat. Persoonlijk vind ik de verhalen die Jacqueline geschreven heeft erg mooi maar ook aangrijpend. De verhalen zijn persoonlijk en daarom zijn we voorzichtig. Jacqueline vind het zo leuk om te doen en heeft samen met onze deelnemers een prachtig verhaal geschreven.

Stanley ter Haar en Jacqueline Voskuil
Stanley ter Haar Jacqueline Voskuil

𝐇𝐨𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐢𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤

Loop je al jaren rond met het idee om je levensverhaal te schrijven?
Ben je al lang bezig met zelf te schrijven en zie je door de bomen het bos niet meer? Je bent niet de enige! Mensen hebben van nature de behoefte hun unieke levensverhaal voor de toekomst vast te leggen om het niet verloren te laten gaan. Niet iedereen heeft schrijftalent, of heeft de tijd om zelf een levensverhaal op te tekenen. In dat geval kan je je levensverhaal laten schrijven.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Stel je eens voor, je eigen boek in je boekenkast. Of misschien wel in de Nederlandse bibliotheken. Jouw levensverhaal of de geschiedenis van je (familie)bedrijf kunnen nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Voor veel mensen is dit een grote wens. Het hoeft echter niet bij een wens te blijven.

Je eigen boek schrijven is zeker niet makkelijk, maar wat het vooral is? Een kwestie van niet twijfelen, maar doen.

𝐉𝐨𝐮𝐰 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐯𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐬𝐜𝐡𝐫𝐢𝐣𝐯𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐣 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐨𝐩

Stanley ter Haar doet een intake. Dit is een soort interview waar hij jou vragen stelt. Door jouw antwoorden ontstaat er al een rode draad in jouw levensverhaal. Het interview wordt uitgewerkt door Stanley.
Jacqueline Voskuil gaat met je aan de gang om er een echt boek(je) van te maken. Jacqueline Voskuil helpt je bij het schrijven en/of nakijken.

Nadat je je levensverhaal hebt geschreven en na is gekeken zijn er verschillende mogelijkheden:

a. Het verhaal wordt per mail naar je toegezonden.
b. Je verhaal wordt ingebonden.
c. Je verhaal wordt gedrukt als een boek.

Facebookpagina

Facebook pagina van Jacqueline Voskuil

Bekijk ook eens de website van Jacqueline Voskuil

Jacquelinevoskuil.nl

What's your reaction?

Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

2 Comments

  1. […] En nu komen er ‘zomaar’ drie schrijfopdrachten bij. Dat is toch geweldig? Waar ik het over heb? Het meeschrijven van het turbulente leven van een vrouw en daarnaast ook het meeschrijven van het levensverhaal van een man. Ook ben ik bezig het levensverhaal van een man, geschreven als fictie, om te zetten in de ik-stijl. Hij had het geschreven in de hij/zij stijl, maar had al van meerdere kanten gehoord (ook die van mij) dat de ik-stijl veel krachtiger is. En nu mag ik dat doen. Schrijven, het is het mooiste dat er is. Jacqueline Voskuil Jacqueline Voskuil Stanley ter Haar teamwork Al vaker vroegen mensen mij: ‘Waarom heb je niet een website? Je doet zoveel qua schrijven?’ Ze hadden zeker een punt en ik wilde het ook wel, maar… en dan kom je al gauw op: het kost te veel geld, het kost veel tijd en meer van dat soort zaken. Toch bleef het idee wel in m’n hoofd hangen. Tot een goede vriendin mij wees op Stanley. Zij had al eerder met hem gewerkt en dat was haar goed bevallen. Dus ik belde hem op en vertelde mijn verhaal. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb teksten voor hem nagekeken en hij heeft mijn website gebouwd. Er moest een telefoon komen. Ik? Een mobiele telefoon? Waarom? Stanley heeft me lang op me ingepraat en de telefoon kwam er. Harstikke goed, ik heb er nu veel aan. En waarom onder andere? Nou.. ik ben niet zakelijk en Stanley wel en zo kwamen we op het idee dat hij de zakelijke kant beheert van het schrijven en ik de kant van het schrijven zelf. Zoals ik al zei: een lang verhaal in een kort moment. Een prettige samenwerking is heel belangrijk dus mocht je ons contacteren, we staan voor je klaar. Jacqueline Voskuil. Sanley ter Haar […]

  2. […] Eigenlijk maakt het niet uit wat de opdracht is, als het maar met schrijven te maken heeft. Dus het corrigeren van een brief vind ik leuk, maar ook, zoalsdit, een kleine tekst schrijven voor mijn website. Waar mijn hart het meest naar toe gaat? Naar het schrijven over dromen (ik ben nu bezig met mijn zesde boek: Dromen en seksueel misbruik) en fictie. En laat er nu al jaren iets anders bij zijn gekomen: het meeschrijven van iemands levensverhaal. Ik ben er echt heel blij mee.   En nu komen er ‘zomaar’ drie schrijfopdrachten bij. Dat is toch geweldig? Waar ik het over heb? Het meeschrijven van het turbulente leven van een vrouw en daarnaast ook het meeschrijven van het levensverhaal van een man. Ook ben ik bezig het levensverhaal van een man, geschreven als fictie, om te zetten in de ik-stijl. Hij had het geschreven in de hij/zij stijl, maar had al van meerdere kanten gehoord (ook die van mij) dat de ik-stijl veel krachtiger is. En nu mag ik dat doen. Schrijven, het is het mooiste dat er is. Jacqueline Voskuil Jacqueline Voskuil Stanley ter Haar teamwork Al vaker vroegen mensen mij: ‘Waarom heb je niet een website? Je doet zoveel qua schrijven?’ Ze hadden zeker een punt en ik wilde het ook wel, maar… en dan kom je al gauw op: het kost te veel geld, het kost veel tijd en meer van dat soort zaken. Toch bleef het idee wel in m’n hoofd hangen. Tot een goede vriendin mij wees op Stanley. Zij had al eerder met hem gewerkt en dat was haar goed bevallen. Dus   ik belde hem op en vertelde mijn verhaal. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb teksten voor hem nagekeken en hij heeft mijn website gebouwd. Er moest een telefoon komen. Ik? Een mobiele telefoon? Waarom? Stanley heeft me lang op me ingepraat en de telefoon kwam er. Harstikke goed, ik heb er nu veel aan. En waarom onder andere? Nou.. ik ben niet zakelijk en Stanley wel en zo kwamen we op het idee dat hij de zakelijke kant beheert van het schrijven en ik de kant van het schrijven zelf. Zoals ik al zei: een lang verhaal in een kort moment. Een prettige samenwerking is heel belangrijk dus mocht je ons contacteren, we staan voor je klaar.  Jacqueline Voskuil. Sanley ter Haar […]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.