Stanley ter Haar Adoptie Schiphol Amsterdam 18 December 1985
Stanley ter Haar Adoptie

Stanley ter Haar Adoptie 18 December 1985

Stanley ter Haar Adoptie Die buitenste mevrouw met de rode haar en de enorme grijns om haar gezicht dat is mijn moeder, een paar uur voordat het vliegtuig met mij er in landde op Schiphol Amsterdam. Ook mijn vader en andere ouders stonden te trappelen om hun nieuwe kroost een nieuw en beter leven te geven. De afgelopen tijd is het thema adoptie volop in de media geweest. Wat wist Nederland van de schimmige adoptie praktijken en er blijkt massaal geknoeid te zijn, met de papieren van adoptiekinderen. Oei.

Adoptie Het klopt niet

Dat er wat niet klopte wist is als kind al, maar wat. Ik nam het mijn ouders eigenlijk heel erg kwalijk dat ze mij geadopteerd hadden en schreeuwde dat ik terug wou naar mijn eigen land. Heel verdrietig eigenlijk voor ons allemaal. Eigenlijk miste ik gewoon mijn familie mijn moeder, vader, broers, zussen en wie weet nog meer. Ik wou graag weten hoe oud ik was, mij echte naam of waar ik officieel geboren was. Maar dit zat er voor mij niet in. Voor mijn gevoel als kind, was dit alles van mij afgenomen.

Nu ik volwassen ben

Nu ik volwassen ben kan begrijpen wat er is gebeurd en zie ik heel duidelijk waar het adoptieverhaal, mijn adoptie verhaal en dat van heel veel andere geadopteerde mis is gegaan. En helaas begint dat met de corruptie in onze eigen landen. Inderdaad gestimuleerd door een vraag, opgevolgd door een aanbod. Maar kijk nog even goed naar deze foto. Deze mensen zijn dol gelukkig, het is bijna alsof het kind, hun kind. Die dag geboren wordt op Schiphol.

Mijn overtuiging

Stanley ter Haar ouders Adoptie Schiphol Amsterdam 18 December 1985

Stanley ter Haar Adoptie

Ik ben ervan overtuigd dat er niks mis is met de goedbedoelde bedoelingen van onze adoptieouders, ondanks dat het bij mij in mijn jeugd helemaal mis is gelopen. Des te meer zorgen maak ik me over de verantwoordelijkheden van de 2 landen die de adoptie mogelijk maken.

Het begint bij de landen die kinderen afstaan voor adoptie. in mijn geval de overheid in Haïti, opgevolgd door de landen die deze kinderen toestaan, in dit geval Nederland. Wanneer je er 34 jaar later achter komt, dat de papierwinkel rondom jouw  identiteit  een grote leugen is, maar dit wel acceptabel is voor het land waar je vergunning nodig hebt om een dakraam te plaatsen. Dan vraag ik mij toch als geadopteerde maar ook als mens af. Hoe veel prioriteit heeft deze adoptieprocedure destijds heeft gehad.

De Nederlands staat

De Nederlandse staat maakt het uit goede bedoelingen mogelijk dat kinderen in de knel, een nieuw en beter leven kunnen krijgen in Nederland. Maar lijkt een paar essentieel vragen over het hoofd te zien. Wie zijn deze kinderen, waar komen ze vandaan. En zitten ze we echt in de knel. Maar deze foto van de vrouw met het rode haar . Lees hier het Onderzoek van Universiteit Maastricht 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.