Stanley ter Haar Straatadvocaat Quote Mensen drijven je tot het uiterste
Blog

Soms drijven mensen je echt

Soms drijven mensen je echt. Tot het uiterste. Men denkt dat je van het ganzenbord gewandeld bent en zee aan geduld hebt. De belangrijkste vragen in deze zijn. Waar licht je eigen grens en kan je de consequenties van je eigen strijd dragen. Een conflict vermijden lijkt in eerste instantie de beste oplossing maar is dit echt zo. Nogmaals waar licht je eigen grens. Waar ik vroeger vaak het conflict juist niet uit de weg ging doe ik dit nu wel. Dit heeft  als consequentie dat mensen dus over jouw, in dit geval mijn grenzen heen gaan.

Soms drijven mensen je echt

Stanley ter Haar Straatadvocaat Artiekel Mensen drijven je tot het uiterste

Ik begin te begrijpen dat je beter maar gewoon duidelijk kan zijn over wat je vind, voelt en denkt. Het is beter dan je constant aanpassen en over je eigen grenzen gaan om de vrede maar te bewaren.

Grenzen geef je aan maar soms is het nodig echt voor je eigen grenzen te gaan staan. Wanner iemand je aanraakt en jij dit niet wil, of wanner er een situatie onstaat die tenkoste gaan van je zelf of de mensen van wie je houd.

Herkenbaar
Als je wel eens een burn-out hebt gehad, dan heb je vast ervaren hoe het is om die grenzen niet te voelen en niet te stellen. Uiteindelijk zegt je lijf vroeg of later gewoon: Ho Stop! Je krijgt misschien eerst allerlei vage klachten, als buikkramp, hoofdpijn, steeds verkouden, etc. Veel van die klachten ontstaan door het niet op tijd ervaren van je grenzen en het mentaal over je grenzen heen gaan.

Stanley ter Haar 

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
1
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.