Stanley ter Haar Soevereiniteit, autonomie
Blog

Soevereiniteit, autonomie

Soevereiniteit, autonomie. Ik hoor steeds meer mensen praten over autonomie/autonoom soevereiniteit. Dit gaat vaak samen met het verhaal aangaande het diplomatiek paspoort en de procedure die hieraan vooraf gaat. Vooropgesteld zit ik niet heel diep in deze materie, maar heb wel veel contacten die hier direct of indirect mee bezig zijn. Ook heb ik de vraag bij verschillende advocaten/advocatenkantoren neergelegd. Wat mij hierin opviel is dat zelfs de meesters in rechten de soevereiniteit/autonomie van de mens erkennen, maar de exacte procedure en de kans van slagen hierin houden zij in het midden. Tijdrovend, onzeker en kostbaar is de gemeenschappelijke noemer.

Soevereiniteit autonomie de zin en waanzin


Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen.. Je huur niet betalen of andere vaste lasten onder de noemer ik ben een autonoom en/of een soeverein mens, lijkt mij geen goed idee. Sterker nog ik heb inmiddels talloze voorbeelden waarin een persoon deze stelling aanneemt tegenover de wetgever (Overheid). Of wanneer het gaat om een betalingsverplichting. De resultaten zijn uitermate teleurstellend, voor het soevereine/autonome mens. Kortom betaal je niet je huur, verlies jij je woning. Betaal je andere vaste lasten niet, ontstaat er een schuld met als gevolg een beslag op financiën en zelfs op goederen.

soevereiniteit afbeelding
Soevereiniteit autonomie Stanley ter Haar

“Ik ben geen contract met uw deurwaarderskantoor aangegaan, dus hoef niet te betalen”

“Ik ben geen contract met uw deurwaarderskantoor aangegaan, dus hoef niet te betalen”. Ontaard in een discussie die de schuldeiser bijna altijd wint, helemaal als het gaat om de overheid. Ik ben ook een mens van vlees en bloed, soeverein en autonoom. Ik ben een kind van mijn ouders en hun zijn de kinderen van mijn groot ouders. Het systeem heeft mij/ons veranderd in een BSN nummer en hier rechten maar ook bepaalde verplichtingen aan gekoppeld. En Inderdaad niemand heeft mij gevraagd of ik hiermee akkoord ga. Klopt, klopt, Klopt. Maar wat er nu gebeurt, is dat mensen die een puinhoop hebben gemaakt van hun eigen leven, zichzelf autonoom of soeverein verklaren. Om zo maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen over hun eigen leven en/of gedrag. Of het zien als laatste uitweg. De intellectuelen onder ons doen grondig onderzoek, horen de bel luiden maar waar de klepel hangt is nog niet geheel duidelijk. zij zien te veel risico om dit onzekere rechtsgebied in te slaan. Ook is er geen prioritiet, zijn hebben immers hun leven op orde binnen het huidige systeem.

𝐎𝐦 𝐨𝐧𝐬𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐥𝐨𝐬 𝐭𝐞 𝐤𝐨𝐩𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐦𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐬 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐭𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐣𝐠𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐳𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐞𝐥 𝐞𝐫𝐠 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐤.

Op de eerste plaats zelfredzaamheid; Wanneer jij afhankelijk bent van het systeem, omdat dit systeem jou in leven houd.. Ben je in de basis niet autonoom. Dit is geen belediging hoor, maar heb je een uitkering, een baan, huur je een woning bij een woningbouwcorporatie. Maakt jou dit minder zelfredzaam en dus minder autonoom, conform de materie. Wanneer je de verantwoordelijkheid hebt over minderjarige kinderen, weet je dat hun levens zo verankerd zitten in dit systeem. Dat als jij ze eruit wilt halen als papa of mama van vlees en bloed, je goed moet beseffen dat er echt heel veel op je af gaat komen. Jeugdzorg, leerplicht, veiling thuis en ga zo maar door.

Wakker en bewust

Ik wil niemand ontmoedigen, maar de praktijk leert ons dat het überhaupt in conflict zijn/staan met dit systeem geestelijk en lichamelijk slopend is. Dit zie je ook terug in de moegestreden individuen (Strijders) die vechten voor een soevereine of autonome status. Het systeem waarmee wij ondanks onze soevereiniteit toch te maken hebben, heeft alle tijd, middelen, financiën en mensen die het het jou zo moeilijk mogelijk kunnen maken als dat jij zelf wil. Hierdoor beland je snel in een uitputtingsslag waarvan ik de uitslag kan voorspellen, plus het is allemaal nativiteit die uiteindelijk onderdeel gaat worden van jou zijn. Het consumeert je hele leven en je omgeving, helemaal wanneer je eigen basis niet op orde is.

Soevereiniteit en autonomie 𝐢𝐧 𝐣𝐞 eigen 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥

Gebruik het systeem in je voordeel, zoek naar autonomie werk er naar toe, pak het vast en laat het nooit meer los. Dit maakt je enigszins soeverein. Maak geen keuzes die jou eigen basis dat van je gezin of mensen om je heen dusdanig destabiliseert, dat er alleen nog maar ruimte is voor zorgen en problemen. Wees wijs en verantwoordelijk en zadel niet een ander op met jou problemen, ook al heb je in de basis gelijk. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Compliment We zijn allemaal goed bezig en iedereen vecht op zijn eigen manier voor zijn of haar autonomie. En dat wij als mens soeverein zijn, dat weten we allemaal. Er loopt maar een iemand zo als jij op deze wereld. Jij bepaalt ten alle tijden zelf wat je wel of wat je niet doet. Hiervoor heb ik niet een status nodig gegeven door het systeem dat ik eigenlijk soeverein autonoom, of met andere woorden vrij ben. Ik ben een vrij mens en bereid alles op te geven voor deze vrijheid, ook alles wat mij een veilig gevoel geeft of wat ik denk nodig te hebben. Er is nog wet of regelgeving die mij kan dwingen iets te doen wat ik niet wil. Daarom ga ik het gevecht om een bepaalde status soeverein/autonoom niet aan. Ik ben het, ik leef het en ik claim het.

Choose your battles, choose them wisely.

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.