Stanley ter Haar Paulette Kelly Bloemen huiselijkgeweld
GastcolumnsPaulette Kelly

Stanley ter Haar Paulette Kelly Bloemen

VANDAAG BLOEMEN GEKREGEN.

Stanley ter Haar Paulette Kelly Bloemen Ik heb vandaag bloemen gekregen. Het was niet mijn verjaardag of een andere speciale dag. We hadden onze eerste ruzie gisteravond. Hij zei veel wrede dingen die me echt pijn deden. Ik weet dat hij spijt had en niet de dingen meende die hij zei. Omdat ik vandaag bloemen heb gekregen.

Ik heb vandaag bloemen gekregen. Het was niet onze trouwdag of een andere speciale dag. Gisteravond gooide hij me in een muur en begon me te wurgen . Het leek me een nachtmerrie. Ik kon niet geloven dat het echt was. Ik werd vanmorgen wakker, pijnlijk en gekneusd. Ik weet dat hij spijt moet hebben, want hij stuurde me bloemen vandaag.

Ik heb vandaag bloemen gekregen. Het was niet Moederdag of een andere speciale dag. Gisteravond sloeg hij me weer in elkaar. En het was veel erger dan alle andere keren. Als ik hem verlaat , wat moet ik dan doen? Hoe moet ik voor m’n kinderen zorgen? Hoe zit het met geld? Ik ben bang voor hem en bang om weg te gaan. Maar ik weet dat hij spijt moet hebben, want hij stuurde me bloemen vandaag.

Ik heb vandaag bloemen gekregen.
Vandaag was een heel bijzondere dag.
Het was de dag van m’n begrafenis.
Gisteravond heeft hij me eindelijk
Vermoord. Hij sloeg me dood.

Had ik maar

Had ik maar genoeg moed en kracht verzameld om hem te verlaten, dan had ik vandaag geen bloemen gekregen.

Dit gedicht is gewijd aan alle slachtoffers en overlevenden van huiselijk geweld.

Auteur : Paulette Kelly
Gedeeld: Stanley ter Haar
Thema: Huiselijk geweld

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.