Stanley ter Haar
BlogColumn

Jij bent helemaal zwart

Afgelopen week kwam er een jongetje van een jaar of 7/8 naar mij toe. Blegg, jij bent helemaal zwart. Hij keek er ook heel vies bij. Op de achtergrond zag ik een moeder, die toch een wat rood hoofd begon te krijgen 😂 ik keek naar het jongetje en moest lachen. Nou legde ik uit, je hebt goed gezien dat ik een andere kleur heb. Alleen ben ik niet zwart. Mijn haren wel, zie je. Het jongetje knikte. Hey weetje eigenlijk waarom ik een andere kleur heb. Nou zegt het jongetje om dat je niet onder de douche bent geweest. 👀 Moeder vond het te ver gaan. Pim zo kan die wel weer sorry hoor meneer. Geeft niks mevrouw, ik vind het wel een interessant gesprek. 😂 Kijk Pim zij ik. Ik ben niet geboren in Nederland, maar aan de andere kant van de wereld en daar schijnt heel veel de zon. En om je te beschermen tegen de zon, krijg je één bruine kleur. Ik denk dat mama ook een beetje bruin word als ze in de zo licht toch?? Jhaa zegt pim op het strand. Maar haar billen worden niet bruin. 🤭🤭 Moeder vond het wel genoeg en verontschuldigde zich. Ik kon alleen maar lachen. Maar haar billen worden niet bruin.. deze jongen, man man man handen vol 😂
Wat ik met dit verhaal wil vertellen is dat alles valt en staat met interpretatie. Het gaat niet om wat het jongetje zegt, of hoe hij is opgevoed. Als of ik vies ben. Het gaat er voor mij om, hoe ik met een situatie als deze omga. Ik hoef mij niet persoonlijk aangevallen te voelen. Dat is een keuze. Ik hoef ook niet de vraag te stellen waarom deze jongen blijkbaar niet weet, waarom mensen bruin zijn. Dat is een keuze. Ik kreeg de kans om het hem uit te leggen, waarom mensen bruin zijn. En dat deed dit met liefde.
Soms krijgen sociale huis tuin en keuken problematieken een lading die die nergens voor nodig is. Niet alles is goed bedoeld, maar ook niet slecht. En ook al zijn er soms situaties waarin iets wel slecht bedoeld is, hou ik het bij mij zelf. En bedoel het goed.
Prettig weekend allemaal !!
Stanley ter Haar Facebook groep !!
https://www.facebook.com/groups/407676452767836/

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.