politie
NieuwsOpmerkelijk

In de avond van zaterdag 5 Augustus omstreeks 22:00

In de avond van zaterdag 5 Augustus omstreeks 22:00 uur word ik ter hoogte van tramhalte leyweg aangesproken door een vreemde man. De man is van Marokkaanse afkomst blijkt later, is enorm agressief en zat onder het bloed. Wat heb je bij je, vraagt de man. Geef me je tas. Ik dacht he ?? Ik zij dat hij op moest houden en mij met rust moest laten, dat leek mij een veel beter idee. Maar dit was de man niet van plan. De man deed een brutale greep naar mijn tas, maar dit kon ik afwenden. Ik dacht nog, shit het wordt serieus. Deze man wil mij beroven. Ik keek om mij heen, om te kijken of er omstanders waren. Deze waren er wel maar niemand deed iets, dit vond ik vreemd.

De man was inmiddels nog meer overtuigd dan voor heen om mijn tas te pakken en werd steeds agressiever. Het was was niet anders, ik zou me zelf moeten verdedigen anders gaat dit niet goed komen. Ik balde mijn vuistjes en begon te schreeuwen. Maak dat je weg komt, blijf bij mij uit de buurt, ben niet bang voor jou. In plaats van achteruit lopen, begon ik naar hem toe te lopen en dit werkte. De man werd meer en meer onzeker over zijn controle in deze situatie.

De man kiest eieren voor zijn geld en loopt weg richting de kentucky op het winkelcentrum lyweg. Maar voor mij was de toon gezet. Dit ga ik echt niet pikken en hij gaat hier dus echt niet mee weg komen.

Ik ga besloot over tot actie en belde het alarmnummer en besloot tijdens het bellen de man te achtervolgen. Staan blijven schreeuwde ik, de politie is onderweg. De man rent met een noodgang het melis stokepark in, waarop ik hem achtervolg. Het park was donker en je zag geen hand voor ogen. Even leek ik de man uit het oog verloren te zijn, totdat ik in de verte een schim zag. Het was inderdaad de man, maar deze keer had de man een verrassing voor mij, een mes. Ik begon te schreeuwen. Leg dat mes neer, blijf staan, politie !!!. Wederom vond de man mijn geschreeuw hinderlijk, en rende dieper het park in. En ik volgde hem op de voet, met de politiemeldkamer aan de andere kant van de telefoon. Past u wel op meneer ter haar, de verdachte heeft een mes en het is donker in het park dit is echt gevaarlijk. Hier had de beste vrouw een punt. Ik besloot wat afstand te nemen, maar het gebied waar de man de bosjes in gevlogen was goed in de gaten te houden.

Ik denk dat het zo’n 10 minuten duurde voordat het blauw was. Uit alle hoeken en gaten dook de politie op. Het duurde ook niet lang voordat ze mij gevonden hadden. Bent u de melder vroeg de politie , klopt ik ben Stanley. Heeft u een idee waar de verdachte zich ophoud, jha dat heb ik zeker. Hij zit ergens in de bosjes verstopt achter de glijbaan. Meneer heeft geen conditie dus hij moet hier ergens zijn.

(Politie contact met meldkamer) we zijn ter plaatse en hebben melder gevonden. Volgens melder zit verdachte in verstopt in de bosjes. Begrepen 31. 31, ja antwoord de agent. Collega’s zijn onderweg, met honden. Blijf in positie het park wordt afgezet. Is er een helikopter beschikbaar, vraagt 31. Nee deze is niet beschikbaar . 21 18 en 12 ook in positie, (meldkamer) eenheden positie behouden
wachten op de collega’s met de honden..

Ondertussen werd mijn aangifte opgenomen, en kwamen er meer en meer agenten, naar de locatie waar wij ons bevonden. Ook stapte er een arts uit 1 van de burger auto’s.

Man en macht werd ingezet om mijn belager op te sporen. En toen gebeurde het meest onwaarschijnlijke. Mijn belager komt het park uit gekropen en loop recht om mij en de agenten af. Dat is hem roep ik. De agenten aarzelen. Dat is hem, jongens dat is hem schreeuw ik. En toen ging het heel snel De man werd in de boeien geslagen en afgevoerd.

Wat voor mij belangrijk was tijdens deze situatie is rechtvaardigheid. Ik vind het niet eerlijk dat ik zo werd behandeld door deze man. Mijn spullen zijn mijn spullen daar blijf je van af. Toen de man mij met rust liet en weg liep, had ik de zaak kunnen laten berusten maar wie zou die dan lastig gevallen hebben. Misschien wel een vrouw. Nee, ik was vastbesloten dit tuig van de straat te krijgen en riskeerde eigenlijk ook mijn leven hier mee. Maar dat was meer dan de moeite waard. Vanochtend ben ik gebeld door de politie om de zaak nog eens door te spreken. Duidelijk is, dat de man voorlopig nog binnen zit en hier ben ik niet rouwig om.

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.