politie
BlogColumn

Hoog bezoek van de politie

Ik heb een tijdje getwijfeld om dit verhaal te delen niet uit angst, maar ik wou er even rustig over na denken. Een aantal dagen geleden heb ik bezoek gehad van de criminele inlichtingen dienst. De aanleiding hiervoor was, mijn aanwezigheid bij verschillende demonstraties en de onduidelijke rol die ik hierin zou spelen. De vlogs die ik soms maak met een politiek thema, waren blijkbaar onder de aandacht gekomen. De vraag was wat nou precies mijn bedoeling hier van was.

Ik vond het gesprek niet onprettig. De agenten waren beleefd en erg geïnteresseerd. Vooral in #vieruswaanzin #voetbalsupporters Ik naam van de gelegenheid gebruik, om voor mij zelf eens uiteen te zetten in een want ik nou eigenlijk vind, van de huidige gang van zaken in politiek Nederland.

Ik vind inderdaad dat er bepaalde zaken in Nederland anders zouden moeten. Bijvoorbeeld de ouderenzorg, 3x in de week gewassen worden. Lijkt me niet oké. Je laatste jaren van je leven in armoede moeten leven, terwijl je altijd hebt gewerkt. Lijkt me niet oké. Jeugdzorg. Waar wel regelmatig over de ouders word gepraat, maar niet op een gelijkwaardige manier, met hun word gepraat. Een jeugdzorg waar het gezinsvoogden vaker niet dan wel lukt, verbinding met de gezinnen te vinden die het moeilijk hebben. Alleen staande moeders die het word jeugdzorg horen en beginnen gelijk te hyper ventileren. Dit Lijkt me niet de bedoeling. Dus niet oké

Gezinnen met 2 werkende ouders, die toch nog naar de voedselbank moeten. Waarom is er in Nederland eigenlijk een voedselbank. Het aantal mensen die uit hun huis zijn gezet. Een onvermoeibare schuldenindustrie die brieven en verhogingen blijven sturen en het onmogelijk maken, om ooit nog een normaal leven op te bouwen. Een geestelijke gezondheidszorg, waar recepten tegen antidepressiva als warme broodjes over de toonbank gaan. En dat er een virus is, waar we allemaal voorlichting mee moeten zijn. Maar dat jij je eigen opa en oma niet meer kan zien, of mensen een hand/knuffel geven vind ik wel heel ingrijpend hoor. Dan moet je echt 1000% zeker weten dat de situatie levensbedreigend is. Ik weet het niet zeker. Jullie wel. Het is niet anders, was het antwoord. En dat is nou net wat mij bang maakt in deze.

Ik moet eerlijk zeggen dat het gesprek met de inlichtingen dienst, voor mij een hoop duidelijk maakte. Ze waren het trouwens ook roerend met me eens, of de corona maatregelen na. Ik sta waar ik voor sta. En zal daar ook voor blijven staan al kost het mijn leven. Nou dat zal wel los lopen antwoorden de agent, die eigenlijk gedurende het gesprek stil bleef.

Toen de agenten vroegen of ik zelf een demonstratie zou willen organiseren, moest ik even denken. Nee dat wil ik niet. Ik zou niet weten waarom ik zou demonstreren tegen het land wat mijn leven redde. Wel zal ik altijd mijn landgenoten ondersteunen, ook wanneer ze in conflict zijn met de overheid. Dit is ook wat ik doe als straatadvocaat.

Naar mijn vurige betoog, hadden de agenten nog één vraag. Of ik contact had met voetbalsupporters. Ik moest best wel lachen. Want als iemand geen verstand heeft van voetbal ben ik het. Ik ben als kind een keer naar een wedstrijd van niet boos worden. Feyenoord geweest. En zat een blauwe maandag op voetbal, omdat mijn vader dacht dat ik misschien wel de nieuwe Parel uit Mozambique zou kunnen zijn. Dit pakte overigens erg teleurstellend uit.

Nu we een aantal dagen verder zijn, kom ik tot de conclusie dat ik het bezoek van de inlichtingen dienst, toch wel wat vreemd vind. Iedereen is bij mij welkom ook de autoriteiten begrijp me niet verkeerd. Maar wat was nu het doel van het bezoek. Volgens hun. Ze wouden weten hoe het met mij ging. (Bezorgdheid ) Volgens mij waren ze gewoon nieuwsgierig. (Nieuwsgierigheid)

Het bezoek geeft mijn niet het gevoel dat we in een politie staat leven. Nog voel ik me bedreigt of geïntimideerd. Ik weet dat ik samen met een heleboel andere mensen niks verkeerds doe, nog van plan ben. We staan op voor het geen waar we in geloven. En we blijven geloven ook.

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.