Stanley ter Haar Straatadvocaat  Robert Jensen Facebook groep Beheerder 
Blog

Facebookgroep de Robert Jensen Show

Ik ben inmiddels ruim 2 jaar beheerder van de Facebookgroep De Robert Jensen show. Ik vind het super leuk om te doen, maar kan me ook wel een aantal dieptepunten herinneren. Ik wil jullie in dit artikel mee nemen in de afgelopen 2 jaar. 

Censuur 

Wat ik op de eerste plaats als erg lastig heb ervaren is de  censuur. Voor ons als beheerders was het enorm zoeken naar content waardoor onze groep niet zou worden verwijderd. Groepen van viruswaarheid of VTO gingen ons voor, en met een ledenaantal van 18000 wilde ik het risico van definitieve verwijdering voorkomen.
Dit brengt mij op het volgende punt.

Om dus verwijdering te voorkomen, maar ook Jensen zelf niet tegen het zere been te stoten, besloten we geen berichten meer door te laten. Dit werd ons helaas
niet in dank afgenomen en soms nog steeds niet. Zelf heb ik op een punt gestaan om de groep op te geven, maar heel eerlijk, niemand zag het zitten om de groep over te nemen. Er was wel iemand geïnteresseerd, toch kwam ik er al snel achter dat ik me toch verbonden ben met dit platform. Dus ging ik door, maar wel meer op
mijn eigen manier.

De diepte in 

Wat ik wilde voorkomen waren theorieën plaatsen die zouden afschrikken. Hiermee bedoel ik de mensen die zich minder verdiept hadden in de materie. In de show houdt Robert het simpel en gaat hij niet teveel de diepte in. Toch zijn er ook verschillende momenten dat hard kunnen lachen om bepaalde bizarre situaties. Deze trend wilde
ik meenemen in de berichten die we al in beheer zouden gaan plaatsen.

Multicultureel 

Ondanks het stigma dat het Jensenpubliek rechts georiënteerd is vond ik het wel belangrijk een multiculturele boodschap uit te dragen. Logisch, want ik ben zelf zwart. Onderwerpen als integratie, vluchtelingen en Sinterklaas wilde ik dan ook vermelden. Dit lukte aardig, maar ook weer niet. Je mond houden kan knap lastig zijn, gelukkig houden de medebeheerders mij ook scherp.             

Wat mij opvalt is dat we toch een multiculturele groep zijn en/of zijn geworden. Ik heb veel bedreigingen of discriminerende opmerkingen over mij heen gehad. Van zwartjoekel tot aan je bent niet eens een Nederlander, of waarom zijn er zoveel beheerders met een kleurtje. Het balanceren is niet altijd makkelijk, sterker nog begeef ik mij op glad eis maar houd mij wel scherp. Ik hoop dat mijn mening ondanks ik geen partij kies toch duidelijk is. Mensen zijn mensen goede en kwade. Nederland is Nederland mijn land. Ik heb geen problemen met mensen die hier komen wonen, maar met een staat die dit niet goed organiseert.  Eigen volk eerst, is niet een uitspraak die ik zou doen. Maar ik begrijp donders goed dat mijn kinderen straks ook geen woning kunnen vinden. Als we in Nederland naar de voedselbank moeten, hoe kunnen we andere mensen dan wel eten geven. En zo worden we dus uitgespeelt. Nog een keer. Zo worden we dus uitgespeelt en ik ben hier ook niet ongevoelig voor. Het probleem is dit systeem. Niet de mensen. Het probleem zijn regeringen die oorlog maken, niet de burgers die alles kwijt raken en gewoon hun kinderen een toekomst willen geven. Het probleem is dat we gebruikt worden als pionnen in een smerig spelletje. En dit gebeurt overal.

Trots op het publiek en de beheerders

Ik ben ontzettend trots op onze facebook groep. Jhaa we bespreken pikante onderwerpen en zijn kritisch. Soms  de confrontatie aan en nemen geen blad voor de mond, maar laten ons ook niet leiden door blinde woede. Er wordt in onze groep niet gekankerd, meestal niet dan. Er word  niet uitgescholden, we laten elkaar en we laten elkaar in de waarde. Ik vind dit echt super knap met 18,000 mensen bij elkaar. 18,000

Toekomst 

Ik zou het fijn vinden om de groep weer samen te draaien met de deelnemers het Jensen publiek. Dit zou beteken dat we allemaal weer berichten in de groep kunnen plaatsen. Echter hoe dit te doen zonder dat het een puinhoop wordt, of er informatie wordt geplaatst waardoor de groep risico loopt definitief verwijderd te worden weet ik nog niet. Wel denk ik hier veel over na. Het is eigenlijk bizar dat ons de mond wordt gesnoerd. Links of rechtsom.

Dankwoord 

Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor deelname aan de Facebookgroep de robbert Jensen Show. Zijn er vragen of opmerkingen  ben ik te bereiken op de facebook chat en probeer zo snel mogelijk antwoord te geven. Schiet het er bij in probeer het nog een keer, ik ben ook maar een mens. Ook zijn mijn contact gegevens makkelijk te vinden op het internet.

 Stanley ter Haar.

Stanley ter Haar Robert Jensen 2
Facebook bericht Stanley ter Haar Robert Jensen 

 

Robert Jensen Facebook groep
https://www.facebook.com/groups/2640535332858710

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
2
Boos
0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.