DemonstratiesNieuws

Den Haag – Bij een demonstratie tegen de Spoedwet zijn vanmiddag harde klappen gevallen. Maar ik zeg nee tegen geweld

Den Haag – Bij een demonstratie tegen de Spoedwet zijn vanmiddag harde klappen gevallen.

Voor vanmiddag was een demonstratie aangekondigd op de Lange Vijverberg tegen de Spoedwet in verband met Covid-19. Dit onder de noemer ‘Kom in Actie, Den Haag moet plat.

Toen honderden demonstranten zich verzamelden op het Plein, bij de ingang van de Tweede Kamer, werden zij door de politie gevorderd zich te verwijderen.

Vervolgens wilde een deel van de demonstranten via de Lange Poten richting het Spui lopen, maar werden tegengehouden door enkele leden van het Parate Peloton van de politie. Hierbij ontstonden schermutselingen, waarbij over en weer klappen vielen.

Hierop is de Mobiele Eenheid ingezet en die heeft de Lange Poten schoongeveegd en vervolgens het Plein.

Een groep demonstranten is hierop de binnenstad van Den haag ingetrokken. Toen zij door de Passage wilden wandelen, werden zij echter tegengehouden door bikers.

Toen de groep op de Lange Vijverberg arriveerde, kwam het kort tot schermutselingen met leden van een aanhoudingseenheid, die enkele demonstranten wilde aanhouden, vermoedelijk in verband met de eerdere schermutselingen. De AE’ers hebben zich daarna teruggetrokken. Bij deze confrontatie is een persoon gewond geraakt. Hij is in de ambulance onderzocht.

Pas toen de Mobiele Eenheid, onder andere met behulp van honden, de groep op de Lange Vijverberg had ingesloten, hebben de AE’ers alsnog enkele personen aangehouden.

De politie verklaart dat zij tot aanhoudingen zijn overgegaan omdat agenten werden belaagd. Daarbij zou een agent gewond zijn geraakt. Volgens de demonstranten zou de politie te hard tegen onschuldige demonstranten hebben opgetreden.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.