Stanley-ter-haar-adoptie-de-geschiedenis
Stanley ter Haar Adoptie

De geschiedenis

De geschiedenis van mijn adoptie

Ik ben geboren in Haïti en geadopteerd door een Nederlandse vader en een Duitse moeder. Mijn ouders ben ik altijd dankbaar voor het leven wat ik nu leef. Maar dit betekent niet dat diep in mij toch een vraag zit. Wie ben ik, waar kom ik vandaan. Wie is mijn familie, vader of moeder. Broers zussen, neven of nichten.

Plan Kiskeya

Dankzij Plan Kiskeya heb ik eindelijk de kans om mijn biologische familie te zoeken, toch is het ook heel erg spannend. Wat als ik mijn biologische familie terug vind ? Wat als ik mijn biologische familie niet terug vind. Het proces wat hoort bij het doen van deze test, mag er zijn. Natuurlijk is het spannend en misschien ben je er helemaal niet aan toe. Het mag er zijn.

Wij gaan allemaal anders om met onze adoptie. Er is geen voor of tegen. Ook zegt het zoeken van je biologische ouders niks over de liefde die je voelt voor je adoptie ouders. Onze ouders. Want mijn moeder zij altijd. Je bent niet gegroeid in mijn buik, maar wel in mijn hart. Dit bekent overigens niet dat ook voor mij de adoptie nog steeds een proces is, waar ik mijn rust in zoek.

 
Stanley ter Haar facebook groep https://www.facebook.com/groups/407676452767836/
 

Het DNA project Stichting Plan Kiskeya

 
Het doel van Stichting Plan Kiskeya is het herenigen van ouder en kind op basis van DNA. Daarnaast kunnen er ook matches plaatsvinden tussen familieleden die van elkaar gescheiden leven ergens in Nederland of andere Europese landen, VS of Canada. Registratie van biologische ouders Om de puzzel compleet te maken moeten ook biologische ouders zich registreren. Daar ontstaat een probleem voor de Haïtiaanse ouders. Zij hebben vaak niet de middelen om een DNA-test te kopen. Ze kennen de mogelijkheid niet, spreken de Engelse taal niet én hebben geen geld. Deze belemmeringen willen wij weghalen. We willen gratis DNA-testen beschikbaar stellen voor biologische ouders en hen begeleiden in het traject. Hoe meer DNA van beide partijen in de databank is opgenomen, hoe groter de kans op een match.

 

Judy Aubrain/voorzitter (Plan Kiskeya) https://www.facebook.com/judy.aubrain

 
 

Stanley ter Haar

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.